28 Haziran 2011 Salı

menifesto kabul edilen Allen GİNSBERG in HOWL şiirinin son bölümü

Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal!  Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal! Kutsal!
Dünya kutsaldır! Ruh kutsal! Ten kutsaldır!Burun kutsal! Dil,sik ve el ve götdeliği kutsal!
Her şey kutsaldır! her şey kutsal! Her yer kutsaldır! Her gün sonsuzluk! Her adam melek!Kaçık olduğu sürece dört büyük melek kutsal!Sen ve ruhum delinin kutsallığı kadar kutsal!Daktilo kutsal şiir kutsalses kutsal dinleyenler kutsal esrime kutsal!
Kutsal Peter kutsal Allen kutsal Salomon kutsal Lucien kutsal Kerouac kutsal Huncke kutsal Borroughs kutsal Cassady kutsal gizli hayvan sikiciler ve ıstırap içindeki dilenciler ve iğrenç insan melekler kutsal!Kutsal tımarhanedeki annem! kansas taki atalarımın siki de kutsal!İnleyen saksofon kutsal! Kutsal mahşeri bop! Cazcılar ve hipsterler barış & junk &sarma kutsal!Kutsal gökdelen ve kaldırımların ıssızlığı! Milyonlarla dolan kafeteryalar kutsal! Sokakların aşağısındaki gizemli gözyaşı nehirleri kutsal!Doyumsuz yalnızlık kutsal!Orta sınıfın büyük kuzusu ,isyanın çılgın çobanı kutsal! Kim Los Anglesi Los Angles Yapan!Kutsal new York Kutsal SAn Francısco kutsal Peorio & Seattle kutsal Paris kutsal Tanca kutsal Moskova kutsal İstanbul!Kutsal zamanın sonsuzluğu kutsal sonsuzluğun zamanı kutsal boşluktaki saatler kutsal dördüncü boyut kutsal beşinci enternasyonel kutsal melekler molok!Kutsal deniz kutsal çöl kutsal demiryolu kutsal tren kutsal görüler kutsal halüsinasyonlar kutsal mücizeler kutsal gözçukuru kutsal cehennem!Kutsal bağışlama! Merhamet! İiyilik! İman! Kutsal! Bizler! Bedenler! Kederli! Yüce!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder