20 Haziran 2011 Pazartesi

HAYRANLIK 'ANJA MEULENBRLT'

Sakin bir yaşam,herkez kendi işinde,kendi ilgileri kendi arkadaşlarıyla ama aynı zamanda ortak ritüellerle.Kahvaltı.Paylaştıkları hayat. Ama daha ne kadar?Stan bunun ne anlama geldiğini anlamıyor,bu hoşgörünün.Sadece akıllı bir ev kadını gibi geçip gitmesini mi bekliyor? Aldırışsızlıkl mı? Birbirlei için gereksizleştilermi? Huzurlu bir yaşlılık düşünü daha somut şekillendirdiğinde sıkıntı hisediyor.İstenmeyen duygular sızıyor.Cansıkıntısı,boğulma duyguları.Hanna yla geçireceği bir yirmi,otuz yılı düşünürken ikinci görüntü ortya çıkıyor.Özgürlük,daha yoğun bir yaşam. Erotizm. Daha yeterince yaşlı değilim diye düşünüyor.Daha o kadar olmadı.Senin ortadan kaybalocağını korkusuyla  şimdi Hanna çaba gösterse de  bunu asla kavrıyamaz.Hanna evliliğe göre.Sen değilsin.Gerçi sonsuza kadar dayanacak sevgiyi özliyebiliriz.,eve döndüğümüzde  bizi bekleyeb birini arayabiliriz.,ama buna uygun değiliz.Aşka evet ama evliliğe değil.Senin büyük aşk tanımlamanın şu anda Hanna yla yaşadığın ilişkiyle ne ilgisi var?
   (...)Onu düşündüğünde bağımlılık ,sadakat,onu acı vermemeliyim,onu zorda bırakmamalıyım,onu zorda bırakmamalıyım.Fakat hayır Hanna uzun zamndır esin perisi değil,şiddetli duyguların nedeni değil.Fakat hep böyle olmazmı,bir süre sonra? Bu pılıpırtıyı tekrar fırlatıp atmak için neden değil ,sonsuza kadar böyle gidemez,bir sonraki doruk noktasını arıyarak.Sürekli peşinden koşmak biraz hamlık değilmi? Özür olarak sanatı sürmek?

1 yorum:

  1. Daha önce de çok aşık oldu.Fantezilerinde başrolü oynıyan birinin her zamn olması onun karekterinin bir parçası gibi.Bu ona dur durak vermiyor aynı zamanda yaratıcı yapıyor.Stan duygu yaşamındaki bu kaçınılmaz kaçınılmaz dalga hareketine,çok fazla olmamak şartıyla yer
    ve bırakmaya karar veriyor,zaten görmezlikden gelinmeye izin vermiyor

    .........
    Bazen,aşkının objesi normal doza düşünce,sahte parıltı kaybolunca ,ardından bunun gerçek bir hata olduğunu düşünüyor.Bazen bu hata olmuyor,çoğunlukla olmuyor.Şimdi yaşı daha ilerlediğinden,kendisini öylesine çekmiş ısı geçip gittikden sonra da biliyor:Bu kadın onda bir şeyler gördü,ondan başkalarına gizli kalan bir şeyler gördü,eserlerinde diğerlerinin atladığı bir şeyi okudu.Hayranlı Stan ın zayıf noktası.Bunu biliyor.Bir kalabalığın beğenisi değil, kendisinin de saygı duuyduğu ve değer verdiği bir insanın hayranlığı.Hala koşulsuz sevgiyi,onaylanmayı arıyor.Boşuna yazar olmadı.Bu onun zayıf noktası.

    YanıtlaSil